You are now being logged in using your Facebook credentials
ejendomsmægler

Mæglerartikler - Salær

Når du skal til at sælge din bolig, og dermed betale salær til en ejendomsmægler, er det en god idé at læse lidt om, hvad et salær er, og hvorfor du skal betale det. Så er du godt forberedt til bolighandlen

Få 3 gratis boligvurderinger og salgstilbud
Send dit boligsalg i udbud, udfyld formularen, så får du 3 boligvurderinger med efterfølgende salgstilbud

Hvad er et salær?

Et salær er det samme som en løn eller betaling for en tjenesteydelse. Salæret er ofte en procentdel af salgsprisen, og kan variere meget fra mægler til mægler. Nogle mæglere har et fast salær uanset salgsprisen.

Det du skal være opmærksom på, er det du i realiteten får for dine penge - altså hvad der er inkluderet i salæret. Grunden til at du skal være opmærksom på dette er, hvis du ender med at betale unødvendige tillæg - tillæg som burde være inkluderet i salæret. Du kan sammenligne det med flybilletter. Du køber den billigste flybillet, men efter bagagetillæg og lufthavnsafgifter osv. bliver den samlede pris det samme, som de dyrere billetter.

Hvad skal man betale i salær?

Det er en rigtig god idé at lave lidt forarbejde, inden du vælger en ejendomsmægler – undersøg priserne på salæret hos forskellige mæglere i dit lokalområde. Med den viden som udgangspunkt står du bedre, når du skal forhandle med mæglere.

Mæglerne ved godt, at der i nogle dele af landet er meget hård konkurrence mæglerne imellem - også på beløbet af salær. Det du også skal huske er, at selvom en mæglerkæde er kendt, er det ikke nødvendigvis den bedstefor dig. Det handler i høj grad også om at møde den rigtige og tage en snak om, hvordan deres strategi er for at sælge netop din bolig. Salæret spiller en stor rolle, men det er vigtigt at have en god fornemmelse af den mægler, du vælger, da du både lægger ansvar og tillid i deres hænder.

Er det ok at forhandle om salær?

Ja. Det er helt ok at forhandle om salæret. Der kan som sagt være mange mæglere om buddet, men du skal også være realistisk og fair, når du forhandler, så både du og mægler kommer frem til en god aftale. Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere, og opret din boligsag på www.find-maegler.dk