You are now being logged in using your Facebook credentials
ejendomsmægler

Fritidshus

Langs den danske kyststrækning, er der unik natur og beliggenhed for mange sommerhusområder med boliger for interesserede købere og sælgere. Læs mere her, om hvad du skal være opmærksom på, når du køber og sælger fritids- og sommerhuse

Få 3 gratis boligvurderinger og salgstilbud
Send dit boligsalg i udbud, udfyld formularen, så får du 3 boligvurderinger med efterfølgende salgstilbud

Køb af fritids- og sommerhuse

Hvert år holder mange - både danskere, nordmænd og tyskere sommerferie i Danmark langs kysterne i de mange sommerhusområder. Dette giver gode betingelser, hvis man ønsker at leje sit fritids- eller sommerhus ud - både i og uden for sæson. Der er forskellige årsager til, hvorfor folk vælger at købe fritids- og sommerhuse:
- Sommerhuset skal gøres til primærbolig, når man skal pensioneres
- Mangel på et sted at slappe af
- En alternativ opsparing/pensionsordning
- Udlejning af sommerhuset og dermed tjene penge på det

Uanset hvorfor man køber et sommerhus, er der særlige regler, som man må sætte sig ind i. Selvom mange fritids- og sommerhuse er godt isolerede, kan der være restriktioner imod at bo der helårligt. Ligger huset i et sommerhusområde, må det normalt bebos i weekender og i sommerhalvåret, men ligger det i et helårsområde, kan det benyttes uden restriktioner. Ofte er det dog sådan, at pensionister og efterlønsmodtagere kan bo i sommerhusene hele året, hvis de har ejet det i mere end 8 år med forbehold for specielle krav. Undersøg eventuelt hos kommunen eller din mægler, omkring hvilke lokale regulativer der er i det område, hvor du overvejer at købe sommerhus.
Udlejer du derimod sommerhuset, er der flere skattemæssige regler, du bør sætte dig ind i.

Salg af fritids- og sommerhuse

Lokale ejendomsmæglere kender sommerhusområderne særdeles godt, og derfor har de et godt udgangspunkt for at give en realistisk vurdering samt professionel håndtering og markedsføring af fritidsboligerne. Det er svært selv at sælge en fritidsbolig, da køberne ofte bor langt væk fra sommerhusområdet. Derfor er det oftest den bedste løsning at vælge en mægler, der ved, at det kræver noget ekstra at markedsføre et sommerhus de rigtige steder.

Vælg den rette mægler til at sælge din bolig

Ønsker du 3 gratis vurderinger og uforpligtende tilbud fra lokale ejendomsmæglere? Så kan du udfylde formularen på www.find-mægler.dk med nogle enkelte oplysninger omkring din bolig. Herefter vil du blive kontaktet af op til 3 ejendomsmæglere fra nærområdet med henblik på vurdering af bolig og tilbud på salærprisen.