You are now being logged in using your Facebook credentials
ejendomsmægler

Boligtyper

Et boligkøb er ofte en stor investering og det kræver mange timers overvejelse, før du skriver under. Læs mere her, om hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny bolig og hvilke boligtyper, der findes

Få 3 gratis boligvurderinger og salgstilbud
Send dit boligsalg i udbud, udfyld formularen, så får du 3 boligvurderinger med efterfølgende salgstilbud

Et boligkøb er ofte en af de største investeringer i livet. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvilke behov du har, før du køber. Inden du begynder boligjagten, er der flere faktorer, du skal være afklaret med.
- Økonomi - hvad har du råd til?
- Hvilken boligtype ønsker du?
- Behov - størrelse, beliggenhed, altan osv.

Når du har undersøgt disse tre faktorer, kan du sætte jagten i gang efter drømmeboligen. 

Andelsbolig

En andelsbolig er ofte en lejlighed i en etageejendom, men kan også være et rækkehus eller mindre boligbyggerier. Når du køber en andelslejlighed, er du som andelshaver på lige fod med de andre andelshavere i andelsboligforeningen. Du betaler, som andelshaver, en engangsydelse for andelsbeviset. Herudover betaler du også løbende en ydelse til andelsboligforeningen, der dækker foreningens lån, drift og vedligeholdelse. Når man køber en andelsbolig, kan prisen være høj eller lav afhængigt af andelsforeningens økonomi og boligens størrelse - det samme gælder for den månedlige husleje. 

Ejerbolig

Når du køber en ejerbolig, ejer du selv hele boligen. Denne boligtype er den mest populære i Danmark og udgør lidt over halvdelen af alle boliger i landet.
Køber du en ejerbolig, kræver det penge til udbetaling og mulighed for at låne penge til resten af boligens pris. Den efterfølgende "husleje" består af afdrag på lånene, skatter og afgifter. Hvis der er tale om en lejlighed, vil der også være fællesudgifter i ejendommen, der skal betales.

Forældrekøb

Et forældrekøb er, når forældre køber en bolig, som de lejer ud til deres barn. Det er ofte forældre, der står bag købet, men der er ingen krav om familierelationer. Reglerne er ens - lige meget om det er bedsteforældre, tanter eller kollegaer, der køber boligen.

Hvis barnet studerer, kan det ofte bedre betale sig at foretage et forældrekøb. Dette skyldes den lave rente og de attraktive boligpriser. Det kan godt svare sig at få beregnet, hvor meget det koster at eje frem for at leje en lejlighed til barnet.

Kort fortalt er et forældrekøb:
- At forældrene køber en lejlighed
- At forældrene udlejer denne lejlighed til deres barn
- At forældrene får en skattefordel

Du kan læse meget mere om forældre på vores blog her.