You are now being logged in using your Facebook credentials
ejendomsmægler

BBR - Bygnings- og Boligregistret

Læs med her, og find ud af, hvad BRR er, og hvem der kan benytte sig af det.

Få 3 gratis boligvurderinger og salgstilbud
Send dit boligsalg i udbud, udfyld formularen, så får du 3 boligvurderinger med efterfølgende salgstilbud

Hvad er BBR?

Bygnings- og Boligregistret, også kendt som BBR, er et landsdækkende register med data om de fleste af landets bygninger og boliger. Registret har været kørende siden 1977 og opdateres løbende af kommunerne, især gennem byggesagsbehandlinger.
De oplysninger som ejendomsmæglere kan finde i BBR er ofte informationer omkring:

- Beliggenhed
- Areal
- Anvendelse
- Installationer
- Vand- og afløbsforhold
- Køkkenforhold
- Ydervægs- og tagdækningsmaterialer
- Årlig leje m.v.

Hvem kan indhente oplysninger fra BBR?

Alle oplysninger i Bygnings- og Boligregistret kan anvendes af både de statslige, regionale og kommunale myndigheder. Forsyningsselskaber og private virksomheder herunder ejendomsmæglere og realkreditinstitutter kan også hente oplysninger i BBR. Du kan altså ikke som privat hente oplysninger.

Er informationerne obligatoriske eller frivillige?

Bygnings- og Boligregistret har hidtil hovedsageligt været anvendt som register for en bred vifte af obligatoriske og lovbefalede oplysninger, som bruges til statistik og vurdering.
Nu er der også kommet en række af oplysninger, som frivilligt kan opgives. Dette skal gøre det nemmere at bruge BBR mere lokalt.

Nogle oplysninger lægges derfor ind efter en fast struktur, mens andre lægges ind efter lokale behov. Dog skal alle oplysninger have BBR-identifikationer således, at de kan kædes sammen med andre oplysninger. Derfor er systemet også blevet mere fleksibelt og kan bedre anvendes til lokale formål.

Tjek oplysningerne

Ved salg af din bolig skal du være opmærksom på, om oplysningerne i BBR svarer til de faktiske forhold. Det kan f.eks. være, at der er sket indvendige ændringer, som ikke er meddelt til kommunen. Ofte er det etablering af brændeovn eller ekstra toilet, der mangler registrering.
Du bør derfor, som sælger, være sikker på, at alle forhold er i overensstemmelse med de faktiske forhold inden salget, så køber ikke overtager en bolig med forhold, der måske kræver godkendelse af kommunen, og som kan give problemer.

Rettelser til BBR

Har du opdaget en fejl i Bygnings- og Boligregistret, skal du som boligejer sørge for, det bliver rettet. Det kan du gøre ved at kontakte den kommune, hvor din ejendom ligger. Det er nemlig kommunen, som er ansvarlig for opdatering af BBR.