You are now being logged in using your Facebook credentials
ejendomsmægler

Andelslejlighed

I Danmark er der omkring 186.000 andelsboliger. Mange af disse er andelslejligheder beliggende i København, Århus, Odense og Ålborg. Du kan læse mere her, om hvad du skal være opmærksom på, når du køber og sælger andelsboliger

Få 3 gratis boligvurderinger og salgstilbud
Send dit boligsalg i udbud, udfyld formularen, så får du 3 boligvurderinger med efterfølgende salgstilbud

Er en andelslejlighed noget for dig?

Det er noget helt andet at købe en andelslejlighed, end det er at købe en ejerlejlighed. Når du køber en andelslejlighed, er du som andelshaver på lige fod med de andre andelshavere i andelsboligforeningen. Du betaler, som andelshaver, en engangsydelse for andelsbeviset. Herudover betaler du også løbende en ydelse til andelsboligforeningen, der dækker foreningens lån, drift og vedligeholdelse.

Alle beslutninger omkring bl.a. vedligeholdelse foregår gennem andelsboligforeningen. Flere oplever dette positivt, da de derfor ikke skal stå alene med alle beslutninger.

Finansiering af andelslejlighed

Der findes mange forskellige finansieringsmuligheder, når du skal finansiere din andelslejlighed. Det er derfor vigtigt at forhøre sig flere steder, før man tager den endelige beslutning.
Har du derimod planer om at fremleje din andelsbolig, skal du være opmærksom på, at der i nogle andelsboligforeninger kan gælde særlige regler, og andre kan have direkte forbud mod fremleje. Sørg derfor altid at undersøge andelsboligforeningens regler grundigt, før du køber andelsbolig.
Hvis andelsboligforeningen tillader forældrekøb af andelsboligen, kan der både være fordele og ulemper ved at vælge denne løsning. Du kan læse mere om forældrekøb på vores blog her.

Salg af andelslejlighed

Det er vigtigt at være opmærksom på de specielle regler, der gælder for handel med andelsboliger. Tidligere var det andelsboligforeningen, der fandt nye andelshavere, men i dag er det ofte en ejendomsmægler, der står for salget. Dette gør, at prisen ofte er mere korrekt, og at der sker en mere professionel håndtering og markedsføring af boligen.

Vælg den rette mægler til at sælge din bolig

Ønsker du 3 gratis vurderinger og uforpligtende tilbud fra lokale ejendomsmæglere? Så kan du udfylde formularen på www.find-mægler.dk med nogle enkelte oplysninger omkring din bolig. Herefter vil du blive kontaktet af op til 3 ejendomsmæglere fra nærområdet med henblik på vurdering af bolig og tilbud på salærprisen.